Onderhoudstips & garantie

Bij Lots of Pink werken we met verschillende materialen. Hieronder staat een korte uitleg van de materialen en tips voor het gebruik van je sieraden.

925 zilver / Sterling zilver
Sieraden van 925 zilver zijn gemaakt van de meest pure vorm van zilver, die gebruikt kan worden om sieraden te maken en bewerken. Het glanst mooi, is stevig genoeg om mee te werken maar ook nog zacht genoeg om eventuele details toe te voegen.

Zilver kan gaan oxideren (donkere aanslag) door invloeden van buitenaf (zuurgraad van de huid, buitenlucht, water etc). Onze sieraden van 925 sterling zilver hebben een E-coating. Dit houdt in dat er een laagje over de zilveren sieraden zit. Dat zorgt ervoor dat je sieraad minder snel donker wordt. Is je sieraad toch donker geworden, dan kun je het oppoetsen met een speciale zilverdoek. Met een zilverdoek poets je het materiaal zo weer glanzend.

Zilver plated
Sieraden die silver plated zijn daarvan is alleen de toplaag zilver. Dit betekent dat er een mix van metalen onder zit. Dit is een sterk materiaal dat nikkelvrij is. Bij veelvuldig dragen kan dit laagje zilver van je sieraad slijten. Wanneer je onze onderhoudstips toepast, dan blijven de sieraden van dit materiaal heel lang mooi. 

Onderhoudstips
Zo houdt je je sieraden in het algemeen het langst mooi:

  • laat de sieraden niet in contact met water, cremes, parfums en andere cosmetica.
  • Je kan je sieraden het beste opbergen op een donkere en droge plek, zodat ze niet verkleuren door de zon en minder mooi kunnen worden door vocht. 
  • Doe je sieraden als je gaat slapen af, zo komt het sieraad niet onnodig in contact met de zuurgraad van je huid en voorkom je beschadigingen en vervormingen.
  • Doe je sieraden af als je gaat douchen, zwemmen of sporten.
  • Doe je sieraden af bij zwaar werk of als je gaat schoonmaken.

Garantie
Op alle sieraden van Lots of Pink geldt een garantietermijn van 6 maanden, na aankoop. De materialen waar we mee werken zijn van hoogwaardige kwaliteit en nikkelvrij. 

De garantie is niet van toepassing op:
– Natuurlijke slijtage of beschadiging, die optreedt door het dragen van het sieraad.
– Verkleuringen die zijn ontstaan door contact met water, parfum of andere cosmetica.
– Verkleuringen door de zuurgraad/PH waarde van de huid.
– Schade aan het sieraad doordat het sieraad gevallen is.
– Defecten die ontstaan zijn door verkeerd gebruik van het sieraad.

Reparatie
Help mijn sieraad is onverhoopt kapot gegaan? Wij maken je sieraad graag weer voor je. Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden, via het contactformulier. Wij streven ernaar om binnen 24 uur een reactie te geven.